איך אפשר להתחיל את היום בלי ספל קפה הפוך טובה ואיכותית עם ארומה משובחת? הן אם אתם בעבודה, בבית, בבי קפה או בכל מקום ציבורי, תמיד יהיה כיף ללגום מספל קפה מצוין. הפוך הוא אחד ממשקאות הקפה הפופולאריים ביותר בארץ ברומניה ובכלל בעולם כולו. המשקה מוגש בבתי קפה כאשר הוא משלב מעט מנת אספרסו וחלב. המינון ועוצמת טעם הקפה המאוזנת במשקה הם אלו שכבשו את ליבם של מיליוני אנשים ברחבי העולם.
מהו הפוך בישראל?
קפה הפוך הינו שם כולל למשקאות קפה המשלבים כמו של אספרסו וחלב. בבתי קפה משקה "הפוך" הינו למעשה קפוצ'ינו ("הפוך קטן") או קפה לאטה ("הפוך גדול"). הפוך גדול מכיל את אותה כמות קפה כמו בהפוך הקטן, הכוונה למנת האספרסו עם יותר חלב.
עוד דברים שלא ידעתם
קפה הפוך מכינים כאשר היחס בין החלב לקפה הוא – שליש אספרסו, שליש חלב חם, שליש קצף. בשונה ממשקאות קפה אחרים בהם נעשה שימוש רק בקצף. אז מה ההבדל בין להזמין קפוצ'ינו לבין הפוך? רבים טוענים שאין הבדל אולם יש גם מי שמאמינים שקיימים הבדלים כגון:
- קפוצ'ינו אמיתי נעשה עם קצפת ולא עם חלב.
- בקפה הפוך יש כמות גדולה יותר של חלב ביחס לאספרסו.
- בד"כ מנת אספרסו בכוס גדולה יותר עם כמות חלב רבה יותר. כתוצאה מכך, ההפוך יוצא "חלש" יותר מהקפוצ'ינו.
- קפה הפוך המזוהה עם ישראל יכיל פחות קצף חלב ויותר חלב חם מאשר בקפוצ'ינו ובעצם מיועד לאוהבי הקפה שהאספרסו חזק להם ומעוניינים במשקה חם שאפשר ללגום ממנו.
מקור השם קפה הפוך
אם אתם תוהים מדוע נקרה קפה הפוך בשמו, התשובה היא: בשל הפרופורציות ההפוכות בין חלב לקפה – יותר חלב ופחות קפה בשונה ממרבית משקאות הקפה בניהם נס קפה, קפה פילטר ושאר המשקאות המבוססים על אספרסו. גם תהליך הטחינה של חליטת האספרסו המיועדת לקפה הפוך שונה מעט מזו של האספרסו. פעמים רבות נעשה שימוש בתערובת שונה להפוך, לקבלת משקה קפה שאינו חמוץ וכך, ישתלב טוב יותר עם טעם החלב.