מהו הקפה? מהו סוד הקסם שלו? היכן גילו אותו וכיצד מפיקים את אותו קפה טעים מפולי קפה?
כמעט כל אדם בוגר שעבר את גיל 15 פותח את הבוקר עם ספל קפה טובה ומעירה כדי להתעורר באמת ולא רק להקיץ. הקפה הוא שיקוי קסם לערנות וחיוניות ומבטיח לכל הלוגם ממנו שעות ערות רבות ולכן, נהיה מצרך בסיסי חיוני בכל בית אב, משרד, בית קפה, מסעדה עם עוגה ועוד…
מהו קפה?
קפה הוא מכלול המשקאות החמים המופקים מפולי צמח הקפה, חליטות הקפה המעובדות מופקות מהפולים, עוברים תהליך קלייה, טחינה וחליטה. לאחר כל השלבים האלו מתחילה הכנת משקה הקפה ויש לכך מספר אפשרויות (מכונות קפה, בישול, קומקום חשמלי). הקפה גורם לערנות וזה בשל הקפאין שנמצא בפולי הקפה.
סבורים כי מקור הקפה הוא באתיופיה בממלכת קאפה בה צמח הקפה והוגש לראשונה לאירופאי על ידי קיסר אתיופיה – זה דנגל בשנת 1603.
מהעץ ועד אלינו לספל הקפה
צמח הקפה גדל על עצים ירוקי-עד, להם פירות שהופכים בהבשלתם לאדומים ומכילים שני פולי קפה בתוכם. תהליך הפקת אבקת הקפה הוא כדלקמן:
תהליך העיבוד – הפרדת הפולים מהשכבות המכסות אותם
קליית הקפה – קולים את הפולים הירוקים במהלך הקלייה הם משחימים ומתנפחים
טחינת הקפה – טוחנים את פולי הקפה תוך שמירה על המרכיבים שהידלדלו בתהליך הקלייה.
ייבוש הקפה – מייבשים את הקפה הטחון והמעובד על ידי ריסוס או ייבוש בהקפאה.
אריזה – אורזים את הקפה לאריזות אשר אנו הלקוחות רוכשים.
סוגי משקאות הקפה
כידוע לכולנו, קיימים מספר משקאות קפה בטעמים שונים ובעוצמות שונות, כאשר לכל אחד העדפה אישית. בין משקאות הקפה המוכרים ניתן למצוא קפה שחור, אספרסו קצר/ארוך, קפוצ’ינו, מקיאטו, נס קפה, קפה פרקולטור, לאטה, אמריקנו, קפה אירי, קפה הפוך ועוד.