כידוע, תרבות הקפה בישראל הולכת ונהיית פופולארית יותר ויותר בשנים האחרונות, כך שאתם יכולים לראות אלפי בתי קפה פזורים ברחבי הארץ. כמעט ולא קיים אדם שעבר את גיל 17 ולא פותח את הבוקר עם ספל קפה מעורר. המשקה הפופולארי ביותר בקרב ישראלי הוא כמובן קפוצ’ינו, אותו משקה טעים המוגש בבתי קפה כשעליו מוקצף חלב בצורת עלה או לב. אנשים מוכנים לשלם עבור ספל קפוצ’ינו אחת מחיר של צנצנת נס קפה….אז מה סודו של משקה הקפוצ’ינו?
מהו קפוצ’ינו?
קפוצ’ינו הוא משקה קפה איטלקי שמכיל אספרסו, חלב חם וחלב מוקצף. הקפוצ’ינו בשונה מהקפה ההפוך מכיל כמות קטנה יותר של חלב וטעם הקפה מורגש יותר. מקור השם ‘קפוצ’ינו’ הוא במסדר ‘קפוצ’ין’ שהיה נהוג בכנסייה הקטולית בקרב הנזירים שלבשו גלימות בצבע הקפוצ’ינו. המשקה נעשה באמצעות מכונת קפה למשרד, כאשר האספרסו נשפך לשליש התחתון של הכוס ואחריו חלב חם וחלב מוקצף. על החלב המוקצף ניתן לפזר קקאו, קינמון או סוכר.
קפוצ’ינו משובח תלוי במכונה ובפולי הקפה
קורה לא אחת שקפוצ’ינו שנטעם במקום אחד יהיה טעים מאוד וכשנטעם אותו במקום אחר נרגיש שהוא פחות טעים. אכן, יש הבדלים באיכות של קפוצ’ינו שתלויה במספר גורמים:
מרקם החלב – חשוב שהחלב יהיה טרי מאוד מאחר שהמשקה מבוסס על טעם החלב.
טמפרטורת החלב – חשוב מאוד לשמור על טמפרטורת חלב מסויימת להפקת משקה קפוצ’ינו אידיאלי.
מידות מדוייקות של חלב וקפה, דבר שתלוי במידה רבה באיכות המכונה ורמת הביצועים שלה.
פולי קפה איכותיים- אחד הדברים החשובים ביותר ליצירת קפוצ’ינו משובח עם ארומה מצוינת, הוא כמובן איכות פולי הקפה.
מכונות קפה למשרד טובות ואיכותיות שניתן לכוונם לכמויות הרצויות.
היחידים עם מכונה אחת שמוציאה 3 תערובות שונות של פולי קפה בו זמנית!
*יכולה גם להוציא בו זמנית 2 סוגי חלב: סויה ו - 3%
*כולל סטימר להקצפת חלב