אם אתם חובבי משקאות קפה מרים ומרוכזים, סביר להניח שאתם אוהבים אספרסו. משקה האספרסו נעשה מחליטת קפה אספרסו תוך הזרקת כמות קטנה של מים כמעט רותחים בלחץ גבוה דרך חליטת הקפה שנטחנה היטב ומרוכזת מאוד. חליטת אספרסו הינה בעלת מרקם אחיד, ריכוז גבוה יותר של חלקיקים והרבה יותר קצף. לאור העובדה שתהליך החליטה נעשה תוך לחץ, טעם החליטה והחומרים הכימיים בכוס אספרסו רגילה יהיו מרוכזים מאוד. בשל כך, משמש האספרסו כבסיס למשקאות קפה רבים אחרים, כגון לאטה, קפוצ’ינו, מקיאטו, מוקה, אפוגטו ואמריקנו. במשקה אספרסו אחוזי קפאין גבוהים יותר מרוב משקאות הקפה.
הכנת משקה אספרסו נעשית באמצעות העברת מים חמים בכוח ובלחץ רב דרך קפה טחון היטב. תהליך זה יוצר משקה קפה במרקם סמיך, זאת מאחר והוא מפיק מהחליטה גם את הנוזלים וגם את המוצקים. הקצף (קרמה) שנוצר בהכנת משקה אספרסו, נוצר כתוצאה מהשמנים בקפה הטחון ואינו נוצר בשיטות חליטה אחרות. אין שיטה אחת אבסולוטית להכנת אספרסו, אולם קיימות דרכים מקובלות שמגדירות את כמות הקפה, סוג הקפה, הטמפרטורה המומלצת, לחץ המים וקצב החליטה. מה שבטוח, בכדי להכין משקה אספרסו יש צורך במכונת קפה למשרד ייעודית מתאימה.
לאיכות מכונת הקפה שלכם יש חשיבות מכרעת כמו גם לאיכות פולי הקפה, לכן, חשוב לדאוג למכונה איכותית ולפולי קפה משובחים.
לחץ כאן לבחירת מכונות קפה למשרדשעות פעילות:
יום ראשון: 07:30 עד 18:00
יום שני: 07:30 עד 18:00
יום שלישי: 07:30 עד 18:00
יום רביעי: 07:30 עד 18:00
יום חמישי: 07:30 עד 18:00
יום שישי: סגור
יום שבת: סגור