קפה מקיאטו נחשב למשקה אספרסו קל ופשוט להכנה, אם כי זה לא מדויק כלל, שכן הכנת ספל קפה מקיאטו איכותית וטעימה אינה פשוטה כל כך. אם אתם חובבי מקיאטו ומעוניינים בספל מקיאטו עם ארומה נהדרת, כדאי שתעקבו אחרי שלבי ההכנה המפורטים צעד אחר צעד. יש לציין שדיוק בהכנה ובכמויות הוא בהחלט שם המשחק.
מהו מקיאטו ?
מקיאטו באיטלקית הוא כתם, אז למה דווקא נבחר השם מקיאטו למשקה המקיאטו? מאחר ועל משקה המקיאטו יש חלב שנראה כמו כתם, אשר מקשט את האספרסו. יש כאלו שמקשרים מקיאטו לקצפת או קצף, אולם אין זה מחייב והקצפת היא תוספת שהלקוח מבקש בבתי קפה. מקיאטו מכיל כמות מזערית של חלב.
שלבי הכנת משקה מקיאטו
יש לחמם את החלב עד אשר הוא מגיע ל- 68 מעלות צלזיוס.
יש לערבב את החלב עד להשגת שכבת קצף. את הקצף מערבבים אל החלב ולא מפרידים בניהם.
מסלקים את הבועות מהחלב, על ידי הקשות קלות על הכלי בו חיממתם את החלב. מקיאטו איכותי מגיע כאשר יש עליו מעין כתם חלב חלק.
בשלב זה אתם צריכים להכין אספרסו כפול שמכיל 60 מ”ל מים חמים, ו- 15 גרם קפה אספרסו טחון דק.
שלב זה חשוב וחיוני להצלחת המקיאטו שלכם, בו אתם משלבים את החלב לאספרסו. הדרך הטובה ביותר הוא מזיגה בו זמנית של החלב והאספרסו. אם מכונת הקפה שלכם לא מאפשרת מזיגה של החלב והאספרסו סימולטנית, מיזגו את החלב לאחר שמזגתם את האספרסו. שימו לב שאתם מוזגים כמות קטנה של חלב, שלא עולה על יחס של כפית לכוס. וכאשר אתם מוזגים את החלב לאספרסו דאגו שאופן המזיגה תהיה אחידה וזורמת.
שלב זה ואחרון הוא השלב בו עליכם לנענע מעט את ספל המקיאטו, מה שיגרום לחלב להתפזר באופן שווה בכוס ללא צורך להוסיף עוד חלב.