נס קפה הוא המשקה הראשון ששותים בבוקר מיליוני אנשים כמעט מיד כשהם מתעוררים. חלקם הגדול לא יוצא מהמיטה אם לא הוגש להם ספל נס קפה למיטה. המשקה מוכר לנו עוד מקום המדינה של המותג ‘עלית’ ומסרב להיפרד, על אף שקיימים משקאות בוטיק חדשים ומפתים במיוחד. את הקפה הנמס המציא סאטורי קאטו היפני בשנת 1901 בעת שעבד בשיקגו. אז למה בעצם אנחנו כל כך להוטים כל בוקר מחדש אחר אותו משקה פשוט? ומה יש בפשטות שלו שכל כך כבש את ליבנו? מיד בכתבה הבאה….
מהו נס קפה?
נס קפה או קפה נמס מופק מחליטת פולי קפה כאשר הוא עובר תהליך הקפאה בוואקום/ ייבוש/ ריסוס ולאחר מכן, יוכל לשוב ולספוג נוזלים. נס קפה הוא למעשה סוג של משקה קפה אינסטנט וזמן ההכנה שלו מהירה מאוד, הוא אינו שוקל הרבה ולא תופס הרבה מקום. סוג זה של קפה יכול להחזיק מעמד זמן רב, אולם נדרש לשמר אותו במקום יבש. הודות לחיי המדף הארוכים שלו באופן יחסי לפולי קפה אחרים, יצרני קפה רבים מנצלים תקופות בהן מחיר פולי הקפה נמוך לייצור קפה ושימורו עד לעליית מחירים וכך, הם ייצור הקפה מהווה נכס שמשביח את ערכו.
ממה עשוי הקפה הנמס?
ריכוז הקפאין במשקה נס קפה נמוכה יותר מזו של קפה בפילטר. מחקרים הראו כי כוס קפה נמס אחת מכילה 66 מ”ג קפאין לעומת קפה פילטר המכיל 110 מ”ג קפאין. כמות נוגדי חמצון, בניהם תכולת הפוליפינל בכוס קפה נמס הינה 180 מ”ל, לעומת 400 מ”ג באומדן בכוס זהה של קפה פילטר.