הכנת אספרסו קצר?

איך מכינים אספרסו קצר

כיצד מכינים ספל אספרסו קצר ?

אם אתם חובבי משקאות קפה מרים ומרוכזים, סביר להניח שאתם אוהבים אספרסו. משקה האספרסו נעשה מחליטת קפה אספרסו תוך הזרקת כמות קטנה של מים כמעט רותחים בלחץ גבוה דרך חליטת הקפה שנטחנה היטב ומרוכזת מאוד. חליטת אספרסו הינה בעלת מרקם אחיד, ריכוז גבוה יותר של חלקיקים והרבה יותר קצף. לאור העובדה שתהליך החליטה נעשה תוך לחץ, טעם החליטה והחומרים הכימיים בכוס אספרסו רגילה יהיו מרוכזים מאוד. בשל כך,  משמש האספרסו כבסיס למשקאות קפה רבים אחרים, כגון לאטה, קפוצ’ינו, מקיאטו, מוקה, אפוגטו ואמריקנו. במשקה אספרסו אחוזי קפאין גבוהים יותר מרוב משקאות הקפה.

תהליך החליטה

הכנת משקה אספרסו נעשית באמצעות העברת מים חמים בכוח ובלחץ רב דרך קפה טחון היטב. תהליך זה יוצר משקה קפה במרקם סמיך, זאת מאחר והוא מפיק מהחליטה גם את הנוזלים וגם את המוצקים. הקצף (קרמה) שנוצר בהכנת משקה אספרסו, נוצר כתוצאה מהשמנים בקפה הטחון ואינו נוצר בשיטות חליטה אחרות. אין שיטה אחת אבסולוטית להכנת אספרסו, אולם קיימות דרכים מקובלות שמגדירות את כמות הקפה, סוג הקפה, הטמפרטורה המומלצת, לחץ המים וקצב החליטה. מה שבטוח, בכדי להכין משקה אספרסו יש צורך במכונת קפה למשרד ייעודית מתאימה.

תהליך הכנת ספל אספרסו קצר

  • דאגו לפולי קפה טריים ואטומים מאוויר, אור, חום ולחות
  • ממלאים את כף המסנן של מכונת האספרסו בקפה טחון טרי בכמות של 7-9 גר’ למנה
  • מהדקים את הקפה היטב על ידי מהדק ייעודי ומסובבים אותו
  • מתחילים להזרים את הקפה
  • תקבלו כוס אספרסו קצר של 30 מ”ל קפה ועוד 5 מ”ל קרמה

לאיכות מכונת הקפה שלכם יש חשיבות מכרעת כמו גם לאיכות פולי הקפה, לכן, חשוב לדאוג למכונה איכותית ולפולי קפה משובחים.

לחץ כאן לבחירת מכונות קפה למשרד

היחידים עם מכונה אחת שמוציאה 3 תערובות שונות של פולי קפה בו זמנית!
*יכולה גם להוציא בו זמנית 2 סוגי חלב: סויה ו - 3%
*כולל סטימר להקצפת חלב

המכונה עלינו - הקפה עליך!

צרו קשר עוד היום