כולנו רוצים שכוס הקפה שלנו תהיה איכותית וטובה. יש אנשים הרגישים במיוחד לעניין זה. הם יודעים לומר האם תערובת הקפה של האספרסו איכותית או לא. אך גם אם אתם לא אניני טעם ברמה גבוהה מאד – תוכלו לחוש האם הקפה שאתם שותים איכותי וטעים.
אך מהו הסוד מאחורי האיכות של הקפה שאנו שותים? מה קובע את טעמו ואת הארומה שלו? התשובה טמונה במידה רבה בזני הקפה שמשתמשים בהם כדי להרכיב את תערובת הקפה שממנה הוא מוכן.
זנים מובחרים
זני קפה גדלים במקומות שונים בעולם אך בעיקר באים ממדינות באפריקה, בדרום ומרכז אמריקה ובאזורים מסוימים בחצי האי ערב.כאשר מדברים על זנים מובחרים של קפה יש להבין מה הופך זן מסוים לאיכותי במיוחד. למעשה, גורמים רבים משפיעים על איכות זני הקפה. הם כוללים את שיטות הגידול שלהם, את העיבוד והטיפול שנעשה לפולים וגם את איכות הקלייה שלהם.
זן הקפה הפופולרי בעולם הוא הערביקה. מדובר בזן בעל טעמים מתוקים וחריפים והוא גדל במקומות עם אקלים חם. זני ערביקה מובחרים מגיעים בעיקר מהמדינות האפריקאיות אתיופיה וסודן וכן גדל בחצי האי ערב ובמקומות שונים באסיה עם אקלים מתאים.
הזן המובחר המוביל השני בעולם הוא הרובוסטה. זן זה גדל בדרום אמריקה ובאפריקה בעיקר. זני הקפה הדרום אמריקאים נחשבים איכותיים במיוחד ובאים ממדינות כמו קולומביה, ברזיל וגואטמלה.
גם במדינות באיים הקאריביים, כמו ג'מייקה וסנט דומינגו גדלים זנים מובחרים כמו "Barahova" ו"בלו מאונטיין" הידועים.
מכל המקומות האלו מגיעים זנים מובחרים. מה שהופך את הזנים הגולמיים לכוס קפה משובחת היא התערובת שמכינים מהם. בסופו של דבר, תעשיית הקפה העולמית מכילה זנים רבים של קפה מובחר. החוכמה היא ליצור תערובות איכותיות מפולים אלו על מנת ליצור טעמים מנצחים שצרכני הקפה יאהבו לשתות.